meditativ vandring

Bildbeskrivning

          ...med centrum i människan

"Varför gjorde jag inte detta tidigare?"

Bildbeskrivning

A k t u e l l t   j u s t   n u

 

Gå dig i bättre form


2022


Häng med på kompisvandring

för oss som är 55 +


 

Vill du komma igång och röra på dig men vill göra det med

 sällskap? Vi friskvårdsvandrar tillsammans tre dagar i veckan under fyra veckor mellanm kl 9-10:30.  Vi gör en vandring med inslag av qigong och meditation. Vi vandrar i några av malmös vackra parker.


 Kostnad 1995:-

 

För att inte missa nästa start, gör en intresse-anmälan i kontaktformuläret så får du ett mejl när nästa omgång startar 

 

Minimum är 5 personer och max är 8. 

Sista  anmälningsdag den 22 oktober, vänta inte.

Anmälan sker via kontaktformuläret nedan. 

 

Bildbeskrivning
Bildbeskrivning
"Vandring är människans bästa medicin"
Hippokrates, ca 460 f.Kr.-370 f.Kr

Ge dig själv en andra chans


..... och möt den i naturens läkande kraft, Alla har vi en historia och detta är min: Bilarna mötte varandra i normal stadshastighet och de kunde inte undvika varandra utan kolliderade med ett brak. Jag kände hur min kropp kastades fram mot ratten, bältet bromsade hastigt upp min kropp. Ingen alvarligare olycka, men för mig innebar det början på en rad av år med konstant smärta, koncentrationsproblem och utanförskap. Detta efter en obehandlad whiplashskada, men naturen gav mig en andra chans. Jag började vandra och aktivt meditera i naturen, detta var min andr chans.


Att vandra med tanke och kropp

  Att röra sig behöver inte innebära att man rusar fram, utan vad säger du till att kanske ta ett litet steg i taget, bromsa in tanken så pass mycket att den och kroppen kan vandra tillsammans. 

 

Naturen lindrar, läker, rehabiliterar

Det pratas och forskas mycket om utbrändhet och stress. Ett resultat är att man idag använder naturen (trädgård, parker, skogar) för att rehabilitera de svåraste fallen av utmattningssyndrom. En kort stund om dagen i naturen ger resultat. Det är ju jättebra att vi kan använda naturen som medicin när vi blir utbrända. Men varför vänta? Är det inte en bättre idé att använda naturen som förebyggande friskvård. Vad tycker du?

 

Vandring ger harmoni

Friskvård genom medveten vandring har blivit mitt sätt att ge tillbaka. Jag erbjuder vandringar för privatpersoner, föreningar och företag. Vandringar som, utöver en liten mängd av motion, fram-förallt har till syfte att ge dig en upplevelse av den inre ro som uppstår i en kropp som närmar sig harmoni mellan den fysiska kroppen och tanken. En vanlig reaktion jag får höra efter en avslutad vandring är: "Varför gjorde jag inte detta tidigare?"

 

Mindfulness handlar om att öva fokus och koncentration, en grundläggande attityd i mindfulness är att acceptera att
"det är som det är".

 

Så här går du vidare

Din vandring är en livstid men, längden på vår gemensamma vandring kan vara så kort som en timme, eller en dag, kvälls, halv- eller heldags-aktivitet. Längden, både i tid och avstånd, anpassas efter dina behov. Gemensamt för alla vandringar är att vi vandrar utifrån ett förutbestämt temaoch genomföras helt eller delvis under tystnad.Kontakta mig så tar vi gemensamt fram ett förslag.


Vill du som privatperson vara med på en av mina öppna gruppvandringar, fyller du också i Kontaktformuläret och meddelar ditt intresse, så får du mina utskick. 

OBS! Dessa vandringar sker vanligtvis i Skåne.

Kontaktformulär

Bildbeskrivning

Jan Ahlström


 För mer information, ring eller fyll i dina kontaktuppgifter och fråga så kontaktar jag dig inom 48 timmar.